Αλήθειες ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Γυναικεία φιλία: 5 πράγματα που δεν τα μοιράζεσαι

Η γυναικεία φιλία είναι μια κατάσταση σε μόνιμη αμφισβήτηση. Υποτίθεται πως όσο καλά δουλεμένη και να είναι η φιλική σχέση δυο γυναικών, κάτι κάποτε θα γίνει που θα ανατρέψει τα δεδομένα. Αν το σκεφτείς αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να γίνεται θέμα για συζήτηση. Είναι στις ανθρώπινες σχέσεις να ζουν παρεξηγήσεις, εντάσεις και γενικότερα φάσεις που δεν έχουν πλάκα. Ακόμα και οι πιο δεδομένες σχέσεις –όπως αυτές με τους γονείς μας- κάποτε δοκιμάζονται. Το ζήτημα είναι η συνέχεια και πώς βγαίνει κανείς από αυτό.

Η κολλητή σου φίλη είναι ο άνθρωπος που μιλάς καθημερινά στο τηλέφωνο, ίσως και περισσότερο από μία φορά. Σε εκείνη τρέχεις στα δύσκολα και εκείνη είναι από τους πρώτους ανθρώπους που ενημερώσεις στα ευχάριστα. Έχεις κλάψει αμέτρητα στην αγκαλιά της. Έχεις γελάσει μέχρι τελικής πτώσης παρέα της. Ξέρει τα προσωπικά σου, τα επαγγελματικά και τα οικογενειακά σου. Ξέρει τα όνειρα και τις ανασφάλειές σου. Ποια είναι εκείνα όμως που θα έπρεπε να ξανασκεφτείς αν πρέπει να τα μοιράζεσαι μαζί της; Βρήκαμε 5 πράγματα που δεν θα σου συνιστούσαμε να μοιράζεσαι με την κολλητή σου φίλη, όχι γιατί θα σε προδώσει ή γιατί στο βάθος πρέπει να είσαι έτοιμη για όλα… αλλά γιατί θέλουμε να είσαι το κορίτσι που έχει και πολύ πολύ προσωπική ζωή. Ρίξε μια ματιά και τα συζητάμε.

1. Η ποιότητα της ερωτικής σου ζωής με τον σύντροφό σου
Η ερωτική σου ζωή με τον σύντροφό σου είναι topic δικό σου και δικό του. Το πώς το κάνετε, πόσο συχνά ή τι σας αρέσει στο sex δεν είναι αντικείμενο συζήτησης με την κολλητή σου. Δεν είναι καν αντικείμενο συζήτησης παρά μόνο ανάμεσα σε εσένα και εκείνον. Ειδικά στην περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα στις ερωτικές σας συνευρέσεις… κάτι δεν σου αρέσει ή υπάρχουν δυσλειτουργίες, δεν διανοείσαι ποτέ να το αναλύσεις με τη φίλη σου. Σε αυτήν την περίπτωση απευθύνεστε από κοινού –εσύ και ο σύντροφός- σου σε κάποιον ειδικό γιατί πολύ απλά αν χρειάζεσαι συμβουλές ή καθοδήγηση πιθανόν η κολλητή σου να μην είναι ο σωστός συνομιλητής όσο άνετα και αν νιώθεις μαζί της.

2. Η κολλητή σου δεν είναι ψυχαναλυτής
Αν η κολλητή σου είναι ψυχαναλύτρια και πάλι δεν πρέπει να αναλύεσαι μαζί της. Εδώ που τα λέμε, θα σου το έλεγε και η ίδια αυτό. Σε κάθε περίπτωση η κολλητή σου δεν είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θα έπρεπε να συζητάς αλλά κυρίως να διαχειρίζεσαι πράγματα από τα τελευταία βάθη της ψυχής σου. Φαντασιώσεις, βιώματα και άλλα που πιθανόν θέλεις να πεις για να βγάλεις μια άκρη.

3. «Δεν είναι για εσένα…»
Αντιπαθείς τον σύντροφο της κολλητής σου και διεκδικείς να την βλέπεις μόνη της. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να κρατήσεις για τον εαυτό σου. Δεν πρέπει ποτέ να σου ξεφύγει ότι δεν τον συμπαθείς ακόμη και αν τα επιχειρήματά σου θα τα παραδεχόταν και ο ίδιος. Είναι επιλογή της και αν βλέπεις ότι την κάνει να χαμογελάει, δεν έχεις παρά να βγάλεις τον σκασμούλη.

4. Τα μυστικά των άλλων
Όχι μόνο στην κολλητή σου αλλά σε κανέναν και ποτέ δεν εκμυστηρεύεσαι πράγματα που σου έχουν εκμυστηρευτεί. Ναι, ξέρουμε ότι το να τα λες όλα με την κολλητή σου είναι σαν αυτοματισμός. Χμμ, μήπως να πάψει;

5. Επίδειξη πλούτου
Πήρες προαγωγή και σούπερ μισθό. (Στην Ελλάδα; Αν ναι, στείλε μας τα 5 tips που σε έκαναν να το καταφέρεις!) Κέρδισες το λαχείο ή τέλος πάντων έχεις πολλά λεφτά με κάποιο τρόπο. Δεν κάνεις επίδειξη του πλούτου σου την ίδια ώρα που δεν γκρινιάζεις μονίμως αν είσαι στην εντελώς αντίθετη φάση. Μπορείς αν θέλεις να κεράσεις την κολλητή σου ή να της πάρεις δώρο κάτι που ήξερες ότι χρειαζόταν, όμως ποτέ μην ξεφύγεις. Μην αλλάξεις. Μην παρασυρθείς… Μπορεί να χαρεί, μπορεί όμως και να νιώσει άβολα ή να τη χάσεις καθώς θα νομίζει ότι πια δεν μπορείτε να συμβαδίσετε.