Με παιδιά

Φτιάξτε χειροποίητες λαμπάδες και εντυπωσιάστε

Για τη φετινή χρονιά σας προτείνουμε αντί να αγοράσετε τη λαμπάδα για το βαφτιστήρι σας, να την κατασκευάσετε εσείς. Θα  βγείτε κερδισμένοι και οικονομικά αλλά και ψυχικά! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τα σωστά πασχαλινά κεριά και τα αξεσουάρ που θα χρειαστείτε. Οι επιλογές είναι ανεξάντλητες και μπορείτε να τα βρείτε σε τιμές χονδρικής.

Για μικρά παιδιά 3 έως 5 ετών:

Θα χρειαστείτε ένα μικρό κερί. Στη συνέχεια θα πρέπει να προμηθευτείτε χάντρες, πασχαλινές κορδέλες, σπάγκο και οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να  διακοσμήσει μια λαμπάδα.  Για καλύτερο αποτέλεσμα, καλό θα πρέπει να κολλήσετε τα αξεσουάρ σας με σιλικόνη διαφορετικά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε δέσει σωστά τα διακοσμητικά που έχετε βάλει. Τα παιδιά, σε αυτές τις ηλικίες προτιμούν τα λούτρινα κουκλάκια ή τους ήρωες που βλέπουν στην τηλεόραση.

Σε κάθε περίπτωση αγαπούν τις γεμάτες και χρωματιστές λαμπάδες που αφήνουν στο τέλος… ένα ακόμα δωράκι!

Για παιδιά 5 έως 10 ετών:

Εάν το βαφτιστήρι σας είναι κορίτσι, δώστε έμφαση στα στρας, τα πούπουλα και τις χρωματιστές χάντρες! Σε αυτήν την ηλικία ό,τι γυαλίζει, είναι όμορφο!  Επιλέξτε ένα μεγάλο και χοντρό λευκό ή ροζ κερί.  Απλώστε σε μια επιφάνεια, ένα κομμάτι  αλουμινόχαρτο, και ρίξτε επάνω του στρας και χάντρες. Στη συνέχεια γεμίστε την επιφάνεια του κεριού με κόλλα και ρολάρετε το στο αλουμινόχαρτο. Προσέξτε να μην ξεκινήσετε πολύ κοντά στο φυτίλι για να αποφύγετε τα… ατυχήματα.  Στο σημείο, που τελειώνει η κόλλα δέστε μια κορδέλα για να κλείσετε όμορφα το σχέδιο.

Εάν το βαφτιστήρι σας είναι αγόρι επενδύστε στην αγαπημένη του ομάδα ή στον αγαπημένο του σούπερ ήρωα! Ένα ψάθινο σκοινί (ή  σπάγκος) είναι μια καλή επιλογή για να χρησιμοποιηθεί ως βάση και πάνω εκεί να δέσετε το παχνιδάκι. Προσοχή μην το κολλήσετε γιατί θα το καταστρέψετε.